Számos új dallamot mutatott be a zenekar

A koncerten elhangzott, hogy a Tücsökzenekar idén nyáron először táborozhatott Balatonfenyves-alsón. A gyerekek napi két próbán csiszolgathatták tudásukat, játékos vetélkedőn vehettek részt és természetesen a fürdés is jó szórakozásnak bizonyult.
A kicsik műsorát követte az ifjúsági fúvószenekar műsora. A Kiszler András vezette csoport egy marsh-sal kezdte repertoárját, majd egy szvittel folytatták műsorukat. A koncerten megtudhattuk, hogy a zenekar számos felkérésnek tett eleget a tavalyi évben, több színvonalas koncertet is adtak. 2011. január 8-án tartották hagyományos újévi koncertjüket az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében. Május 1-jén felléptek a Dombóvári Tűzoltóság 135 éves jubileuma alkalmából rendezett gálahangversenyen. 2011. május 7-én ünnepelte Dombóvár a Hotel fennállásának 40. évfordulóját. A szabadtéri koncerten a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar a Bátaszéki Mazsorett csoporttal lépett fel. A nyári időszak legfontosabb eseménye a horvátországi turné volt. A zenekar Dubrovnik környékén három nagysikerű térzenét adott, mellyel öregbítette hírnevét. A zenekar az őszi időszakban sem tétlenkedett. Szeptember 10-én térzenét adtak az Apáczai Csere János Szakközépiskola udvarában megrendezett Öregdiák Találkozón, majd a mágocsi Szüreti fesztiválon. Október 16-án a Vir - Dombóvár kulturális találkozón, december 17-én az ÚJ KOR projekt zárórendezvényén, december 20-án a zeneiskolai karácsonyi koncerten lépett fel a zenekar.

A zenekar célul tűzte ki, hogy minden nagykoncertjén bemutat egy-egy művet magyar zeneszerzők repertoárjából válogatva. Idén Hidas Frigyes előtt tisztelegtek.
A fúvószenekar 2007-ben hagyományteremtő szándékkal megalapított egy vándordíjat, az „ÉV ZENEKARI ZENÉSZE” címmel. A díj odaítéléséről minden évben maguk a zenekari tagok döntenek. A 2011-es év zenekari zenésze a tagok szavazatai alapján az ütős hangszereken játszó Lösch Kornél lett, akinek Balogh Gergő, a 2010. év zenésze adta át a vándorserleget.
A zenekart a befejező szám után még kétszer visszatapsolták, ami töretlen népszerűségüket és sikerüket mutatja.